נשים רבות חוות במהלך ההריון קשיים שונים כמו חרדה ודיכאון ולכן לא אחת הרופא ממליץ להן ליטול תרופות פסיכיאטריות בהריון, כדי לסייע להן לעבור את חודשי ההריון בקלות.
אילו תרופות מומלצות לנשים במהלך ההריון
התרופות המתאימות הן מקבוצת SSRI כמו לדוגמה ציפרלקס, פריזמה, לוסטרל ועוד. הן עוזרות מאד לנשים הריוניות במצבים של דיכאון, מחשבות שליליות, חשש מהעתיד, שינויים תהומיים או קלים במצב הרוח, אי שקט ועוד.
את התרופות הפסיכיאטריות בהריון מקבלת האישה לאחר ההמלצה של הפסיכיאטר שבחן את ההיסטוריה הרפואית שלה, את התכיפות של מצבי הדיכאון שלה בהיריון זה, בהריונות קודמים ולאורך שנות חייה. רופא זה מחליט אילו כדורים יהיו הנכונים ביותר עבורה ומהו המינון האופטימלי. המטרה היא לאפשר להריונית לישון ולהרגיע את המחשבות הטורדניות שאופפות אותה.
כל מקרה הוא לגופו, אך יש מקרים רבים שלקראת סוף ההיריון, הרופא הפסיכיאטר ממליץ על הפסקה הדרגתית של תרופות פסיכיאטריות בהריון וכך עד הלידה האישה היא כבר ללא כדורים.
דיכאון לאחר לידה
יש מקרים שבעקבות השימוש בכדורים הללו הסיכוי לתופעות הקשות של דיכאון לאחר לידה פוחתות ומי שסבלה מדיכאון לאחר לידה קודמת, אינה סובלת מתופעה זו כעת אך אין בכך אחידות, ההתנהגות היא מאד אינדיבידואלית.
השפעה של תרופות פסיכיאטריות על ההריון
במחקרים שונים שבוצעו ראו כי ברוב המקרים אין השלכות של מומים מולדים עקב נטילת תרופות מסוג זה במהלך ההיריון. אכן היו מקרים בודדים שדבר זה קרה ולכן כל רופא מחליט על פי המקרה מהי רמת התרופות שתינתן וזאת כדי למנוע נזק לשליה שתוביל לבעייתיות אצל העובר ובמיוחד כשמדובר על סיכון ועל נזק בלתי הפיך.
תסמונת NPA שהתגלו במדינות שונות, אם כי בהיקפים קטנים מאד, הובילה לביצוע מעקב והשגחה על יילודים כדי לוודא שאין נזקים עקב התרופות שנטלה האימא במהלך ההיריון.
הנקה אצל נשים שנוטלות תרופות פסיכיאטריות
החשיבה של הרופאים היא שהמרכיבים של תרופות SSRI אשר מופרשים בתוך חלב האם הם מזעריים. ההמלצה היא להניק כאשר חולף זמן בין נטילת הכדורים וכך כמות החומרים שנותרה בגוף היא דלילה ולכן ההשפעה היא מינורית.