כשצריך לטפל בלב – ניתוחים והליכים לבביים

mirela.co.il ניתוח לב פתוח

הלב שלנו הוא משאבה חזקה שצריכה לעבוד היטב. 70 פעימות בדקה זה, 4,200 פעימות בשעה, ולמעלה ממאה-אלף פעימות ביממה, כל יום, כולל שבתות וחגים, לאורך כל החיים, וזה רק במנוחה. תוסיפו לזה פעילות גופנית, ואפילו הקלה ביותר, התרגשות ושמחה, בהלה, כעס, או כל דבר אחר – והרי אי אפשר לדעת כמה פעימות הלב שלנו פועם בחיים שלמים. ניתוח לב פתוח הוא הליך רפואי מציל חיים, שמאפשר ללב שלכם להמשיך לפעום במקרים בהם בעבר אנשים היו מתים.

הטכנולוגיה הרפואית והידע הרפואי ההולכים ומתקדמים עם השנים מאפשרים יעילות בהצלת חיים ובשיפור איכות החיים בצורה שקשה לתאר. ישנם אינספור מקרים רפואיים בהם המטופל שורד ואף ממשיך באיכות חיים גבוהה, מקרים אשר עד לפני כמה שנים היו מסתיימים במוות. ניתוחי לב הם הניתוחים מצילי החיים שכדאי שתכירו.

מנתחים את הלב:

  • ניתוח לב דורש הרדמה מלאה – בניתוחי לב, בין אם בחיבור למכונת לב ובין אם בניתוחים ללא מכונת לב, יש צורך בהרדמה מלאה. משלב ההכנה לניתוח ועד לשלב בו המנותח מוכן להליך עוברות פחות או יותר שעה וחצי.
  • הניתוח עצמו אורך לרוב בין ארבע לחמש שעות, מהרגע בו המנותח רדום על שולחן הניתוחים, ועד לרגע בו הסתיים תהליך תפירת בית החזה ואין יותר מה לעשות אלא להמתין להתעוררות ולהתאוששות המנותח.
  • ניתוחי לב הם עניין מסוכן, ולאחר שהניתוח הסתיים בהצלחה יש לשהות תחת ביקורת צמודה לעשרים וארבע או ארבעים ושמונה שעות. מסיבה זו מנותחי לב מועברים לאחר הניתוח לחדר טיפול נמרץ, שם ניתן לעקוב אחר המדדים שלהם בצורה מאוד מדויקת, ולהגיב בצורה מיידית לכל מצב שעלול להתרחש.
  • מצבי החירום שיכולים להתרחש לאחר ניתוח לב הם שונים, וכוללים תופעות לוואי נפוצות אשר במרבית המקרים חולפים מאליהם, לצד תופעות לוואי חריפות שדורשות התערבות רפואית מיידית. תופעות כגון הפרעות קצב שונות מתרחשות כמעט תמיד במהלך שלושת הימים הראשונים שלאחר הניתוח, ומעבר למעקב ואולי טיפול לא פולשני לא דורשות הרבה. תופעות כמו דימום פנימי חריף או דלקת חריפה באזור ידרשו טיפול מיידי.

הכנה לניתוח לב

כל הליך כירורגי דורש הכנה, אך בכל הנוגע לניתוחי לב, יש מקום לחומרה יתרה בהקפדה על הפרטים הקטנים. הרופא המנתח, כמו גם הרופאים האחרים המעורבים בכל התהליך, צריכים להיות ערים לרשימת התרופות אותם נוטל המטופל, כמו גם גישה לבדיקות הדם העדכניות, תפקודי הקרישה, ביוכימיה ועוד. הרופאים צריכים גישה לצילומי חזה, תוצאות בדיקות הא.ק.ג, סיכום רפואי מלא, ועוד. לאחר ניתוח לב פתוח ישנה תקופה ראשונית בה יש להיות ערניים במיוחד לשינויים שונים בתחושות הגוף ולתופעות לוואי שונות, תוך שמירה על קשר רציף עם הרופא. תהליך ההחלמה יכול להגי

אולי תאהבו גם

הרשמה

הירשמו לניולזטר שלנו לקבלת עדכונים

עקבו אחרינו

דילוג לתוכן