חום אצל תינוקות וילדים – מה עושים במצב הזה?

חום אצל תינוקות וילדים

כשהילדים הקטנים עם חום גבוה, אנחנו לא תמיד יודעים כיצד להתמודד עם זה. חום גבוה יכול להיות מפחיד, במיוחד כשמדובר בתינוקות.
אבל יש כמה הנחיות לפעולות שכדאי לבצע כשהטמפרטורה של התינוק או הילד מתחילה לעלות.

הבנת העובדות הרפואיות

חום הוא למעשה סימן טוב לכך שמערכת החיסון של הילדים נלחמת בפולש. הבעיה היא שזה יכול להיות קשה לדעת מתי חום הוא רק חלק מההגנה הטבעית של הגוף ומתי זה סימן לבקשת עזרה.

עבור תינוקות מתחת לגיל שלושה חודשים, כל חום (טמפרטורה של 38 מעלות צלזיוס ומעלה) הוא מצב של פניה מידית לרופא. אצל תינוקות וילדים גדולים יותר, זה קצת ברור פחות. אם מדובר בחום גבוה או כזה שנמשך כמה ימים, כדאי לשוחח עם רופא הילדים או להגיע לבדיקה, אבל לא כל חום צריך להיות מטופל.

נוחות ביתית כשהקטנטנים קודחים

בזמן שאתם עוקבים אחר הטמפרטורה הזו, יש כמה דברים שאתה יכול לעשות כדי לסייע לילדים:

  • שמירה על כמות הנוזלים. הציעו להם הרבה נוזלים כמו מים, תמיסות אלקטרוליטים או חלב אם לתינוקות.
  • הלבישו אותם בבגדים קלים והשתמשו בשמיכה קלה במידת הצורך.
  • שמרו על טמפרטורת החדר שתהיה נעימה, לא חמה מדי או קרה מדי.

חום בגישת ההומאופתיה לילדים ותינוקות

הורים רבים סקרנים לגבי הומאופתיה לתינוקות ולילדים. זוהי תורת רפואה שמשתמשת בחומרים מדוללים מאוד במטרה להפעיל את מערכת הריפוי הטבעית של הגוף. תומכי ההומאופתיה לילדים מאמינים שהיא יכולה לעזור לעורר את ההגנות הטבעיות של הגוף להילחם בחום. לדוגמה, תרופה הומאופתית נפוצה לחום עשויה לכלול את בלדונה להופעה פתאומית של חום גבוה או אקוניט לחום שמגיע לאחר חשיפה למזג אוויר קר.

עם זאת, חיוני להתייעץ עם הומאופת מקצועי הבקיא בטיפול בילדים לפני מתן כל תרופה הומאופתית לילד. התרופות הן אינדיבידואליות, לעתים קרובות מותאמות לא רק לתסמינים, אלא לילד עצמו ולבריאותו הכללית. בעוד התמיכה המדעית בהומאופתיה עדיין מעורבת, חלק מההורים דיווחו שילדיהם מגיבים היטב לתרופות עדינות אלו, חווים ירידה בחום ושיפור כללי ברווחה.

כמו בכל טיפול רפואי, המפתח הוא להשתמש בו כחלק מגישה מקיפה לבריאות הילד, תוך מתן עדיפות לבטיחות ויעילות תמיד.
אם אתם שוקלים הומאופתיה לתינוקות או הומאופתיה לילדים, חשוב להתייעץ עם רופא הומאופת מומלץ שיש לו ניסיון בהומאופתיה לילדים ותינוקות.
קיימים גם מגוון רחב של טיפולים אלטרנטיביים  שיכולים לעזור ולרפא את הילד או התינוק שלכם אך טיפול הומאופתי הוא הכי מומלץ כטיפול אלטרנטיבי.

מתי לפנות לטיפול רפואי

להלן הדגלים האדומים המסמנים שהגיע הזמן לפנות לטיפול רפואי עבור חום ילדכם:

  • גילו של התינוק הוא מתחת לגיל שלושה חודשים ויש לו חום.
  • החום נמשך יותר מ-24 שעות אצל ילד מתחת לגיל שנתיים.
  • החום נמשך יותר משלושה ימים אצל ילד בן שנתיים ומעלה.
  • ילדכם מסרב לשתיית נוזלים או נראה ישנוני הרבה יותר מהרגיל.
  • ישנם תסמינים נוספים כמו פריחה, קשיי נשימה או הקאות מתמשכות.

כאשר התינוק או הילד חולים זה יכול להפוך את עולמם של ההורים, אך אתם העוגן עבור הילד הקטן שלכם, ולכן סמכו על האינסטינקטים שלכם.
כאשר יש ספק, יש לפנות לאיש מקצוע בתחום הבריאות.

אז, קחו נשימה עמוקה, שמרו על קור רוח, ודעו שחום, אף על פי שהוא מפחיד, הוא בדרך כלל רק הדרך של הגוף לומר יש בעיה ובחלק מהמקרים הגוף יכול לרפא את עצמו.

לכן הציעו לילדים חיבוקים, הישארו רגועים ושימו עליהם עין. זכרו, כל דבר קטן שעושים מאהבה הוא מנת התרופה הגדולה ביותר שהילדים יכולים לקבל אי פעם ועם זאת גלו ערנות לכל תרחיש.

לעוד מידע על טיפולים הומאופתים מוזמנים לבקר באתר שלנו!

אולי תאהבו גם

הרשמה

הירשמו לניולזטר שלנו לקבלת עדכונים

עקבו אחרינו

דילוג לתוכן