איך להקל על גלי חום אצל תינוקות?

איך להקל על גלי חום אצל תינוקות?

תינוקות הם כל כך מתוקים ושבריריים, הם מלאים בשמחה רבה והמון אנרגיות כשלבים מאוד חשובים להתפתחות האישית שלהם. יחד עם זאת הם עלולים להסתבך בסיטואציות שונות אשר יכולות גם להוביל את התינוק לאירועים מורכבים יותר. ישנם מקרים בהם כלל אין צורך בפניה למרכז רפואי וישנם מקרים שכן. איך יודעים מתי לפנות למרכז רפואי או לרופא המטפל, מהי הדחיפות של המקרה או האם אפשר להירגע ופשוט לבצע כמה פעולות פשוטות שיעזרו לתינוק להרגיש טוב יותר בזמן הקצר ביותר?

לכל הורה לילד ישנן לא מעט שאלות וגם חרדות, אך לא תמיד הן מוצדקות. על מנת לדעת איך לפעול או באיזה אמצעים להשתמש יש לאסוף מידע נרחב ממקומות שונים, בין אם דרך המכרים לבין אם דרך רשתות אינטרנטיות או אפילו אנשי מקצוע דרך סדנאות וקורסים שונים.

פניות נפוצות למרכזים רפואיים

בין הקורסים הנפוצים והנחוצים ביותר הם קורסים של עזרה ראשונה לתינוקות, אשר ניתן לקבל המון כלים ייעודיים ושימושיים ולדעת להתמודד עם מגוון תרחישים וסיטואציות שונות.
בין התרחישים מהם הרבה הורים במיוחד טריים הפונים לרפואה, הם המקרים בהם התינוק חש ברע ומלווה בחום גבוהה אשר אינו יורד מכיוון שהרבה הורים אינם מצליחים או יודעים איך להקל על גלי חום אצל תינוק.

חשוב להבין שחום גוף שהוא יחסית גבוהה אצל תינוק נובע מסיבה מסוימת ולא תמיד ישנו צורך בפניה לרופא או נטילה של תרופות מקילות. חום הוא מצב סימפטומטי הנגרם לרוב ממצבים של זיהום או דלקת בגוף עקב מחלות ויראליות, וירוסים, חיידקים ונגיפים, והוא תגובה טבעית של הגוף שמאשרת כי מערכות ההגנה עובדות.

סיבות לחום אצל תינוקות

ישנן לא מעט סיבות לכך שחום גוף של התינוק עולה, הסיבות יכולות להיות עקב חיידק אשר חדר לגוף או למחזור הדם, זיהומים וחיידקים אחרים, צמיחת שיניים או תגובה למתחים סביבתיים, לכן לפני שמתאימים טיפול, חשוב להבין מהו המקור לחום גבוהה ויותר חשוב ללמוד איך להתמודד עם התסמינים וללמוד לפתור את הבעיה מהשורש.

איך להקל על גלי חום אצל תינוקות?

לפני שמתחילים במתן תרופות להתמודדות בחום חשוב לאבחן מהי הסיבה והאם חום מספיק גבוהה על מנת להוריד אותו בעזרת תרופות. מתן תרופות גם מחייבת התייחסות לגילו של התינוק.
יחד עם זאת ניתן לבצע פעולות נוספות וחלקן טבעיות לגמרי על מנת להקל על גלי חום, כמו:

  • אם החום מאוד גבוהה קודם עליכם להוריד מהתינוק שכבות מיותרות של בגדים ולאפשר לגוף להתקרר ולהשאיר לבוש אוורירי וקל.
  • מתן שתיית נוזלים כמו מים בטמפרטורת החדר יאפשרו למערכות הגוף לפעול טוב יותר ולסלק את הנגיפים מהגוף באופן זריז יותר.
  • אמבטיה פושרת – לא קרה – למשך 10-30 דקות. קירור יתר לא ישפר את הרגשת הילד ולא יפתור את הבעיה. לומר בטמפרטורה של כ-37 מעלות. המטרה היא להשוות את טמפרטורת המים לטמפרטורת הגוף של הילד
  • ישנם טיפולים אלטרנטיביים ומשלימים אחרים אשר עשויים לסייע לתינוק ותרופות סבתא ישנות ויודעות כמסייעות ויעילות.

מתי מומלץ לפנות לרופא המטפל?

במידה והחום לא גבוהה במיוחד, תינוק מעל גיל 3 חודשים, הוא חיוני, מחייך ואוכל באותה תדירות, אין סיבה לרוץ לרופא הראשון הפנוי. ההפניה לרופא מומלץ כאשר כל הסימנים החיוניים אינם, כמו חום מעל 39, תינוק אינו אוכל, ישן יתר על המידה, מתלונן ולא רגוע לאורך זמן ממושך, מקיא וכל סימן לא אופייני אחר.

אולי תאהבו גם

הרשמה

הירשמו לניולזטר שלנו לקבלת עדכונים

עקבו אחרינו

דילוג לתוכן